Welkom!

Op mijn blog vind je mijn evolutie,
ervaringen, indrukken, leuke ideeƫn... op muzisch vlak.

Misschien is dit ook een inspiratiebron voor
jou om muzisch aan de slag te gaan.

Veel plezier!



donderdag 5 januari 2012

Kunst en fotografie


"Een Chinese visser zoekt zijn weg langs de kust van Xiapu."
Van ver lijkt het op de vacht van een zebra.

"D-Day. Deze foto is genomen op het strand van Colleville-sur-Mer (Frankrijk). De Franse kunstenaar Rachid Khimone toverde duizenden helmen om tot schildpadden om de 67e verjaardag van de geallieerde landing in Normandiƫ te hedenken."
Het lijken wel echte schildpadden die door elkaar rondkruipen. Wit, symboliseert hoop en in sommige landen is het de kleur van de rouw. 


"Verhuizingsdag. Een verdoofde zwarte neushoorn wordt met een helikopter naar een nieuwe thuis in Zuid-Afrika gebracht."
Het lijkt wel of de neushoorn kan vliegen, wat zonder vliegtuig onmogelijk is. De zwarte neushoorn is met uitsterven bedreigd. Zijn grootste vijand is de stroper. Zij doden de neushoorn omwille van zijn hoorns. De hoorns van een neushoorn zouden geneeskrachtige eigenschappen hebben. In Zuid-Afrika maakt men de hoorns doelbewust giftig, zodat de stropers deze bedreigde dieren met rust zouden laten. Wanneer men de giftige hoorns gebruikt, resulteert dit in maagkrampen en hoofdpijn. ( bron: http://www.scientias.nl/stropers-deinzen-terug-voor-giftige-neushoorn/46380)


"Zwarte sneeuw. As van de vulkaan Grimsvotn bedekt een gletsjer op Ijsland."
Zwarte sneeuw betekent ellende armoede, maar hier is het letterlijk genomen.


"Hoopvol vliegen. Aan de vooravond van de herdenking van 10 jaar 9/11 vliegt een vliegtuig door het Tribute in Lights, twee monumentale lichtbundels die oprezen op de plek waar de WTC-torens stonden."
Het sprankeltje licht in de duisternis...

"Zeemeermin. Een kunstwerk van Oliver Voss in het Alstermeer in Hamburg."
De zeemeermin is, zoals de draak en de cycloop afkomstig van fossielen uit het tijdperk van de dinsosaurussen, het Trias, het Jura en het Krijt. De zeemeermin is waarschijnlijk afkomstig van de zeekoe. Wanneer de zeekoe jongen had, stonden de tepels gezwollen (met heel wat verbeelding leek het op borsten). Zeemannen zaten vaak lang op zee en waren vaak dronken. Wanneer zij een zeekoe aan de oppervlakte zagen, leek dit in hun verbeelding op een knappe jonge dame met ronde vormen en vinnen, een zeemeermin.

Bron: z.a. (2011). "Kennis jaaroverzicht en cultuur en media jaaroverzicht" In: Knack. Het jaar 2011, Jrg. 41 nr.52, 28 december 2011, p. 94-95, 116 - 117, 148-149 en 165.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten